Kostencalculatie

Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de kosten van het onderhoud. De grondslag waar de baan op gebouwd is belangrijk maar de manier van aanleg heeft zeker zoveel invloed op de kosten van het onderhoud. Daarnaast is de gewenste speelkwaliteit en uitstraling van de golfbaan van grote invloed op de prijs van het onderhoud. Het op green niveau onderhouden van foregreens maar ook onkruidvrij houden van paden etc. heeft invloed op de prijs van het onderhoud. De meeste kosten van een golfbaan gaan vooral in de greens zitten. Een 18 holes baan heeft gemiddeld een hectare aan greenoppervlak. In die ene hectare greenoppervlakte gaat veel arbeid zitten, zoals het maaien/rollen, dressen, verticuteren, bemesten pitch mark reparatie, beluchten, beregenen, etc. Deze kosten hangen erg samen met de speelkwaliteit eisen. Een hogere speelkwaliteit kost meer input aan zowel arbeid als materialen en materieel.
De uitstraling van de andere spelonderdelen zoals tees, bunkers, fairways en rough is van invloed op de kosten, een wedstrijd uitstraling of een recreatief niveau geven een fors verschil in de kostprijs van het onderhoud.

Hieronder staan een aantal vragen waarmee wij een indicatie van de kosten van het onderhoud van de golfbaan kunnen maken.

Indicatie van de kosten binnen 24 uur.

Interesse?

Neem contact op met ons!

© 2021 NCDG Coöperatief golfbaanonderhoud | ontwerp en realisatie Studio Coppis