Ian Ouwerkerk

Algemeen Directeur

Ian heeft een achtergrond bij de Landbouw Universiteit van Wageningen. Hij heeft vele jaren ervaring als technisch directeur bij de BurgGolf golfbanen. Namens BurgGolf heeft hij het onderhoudsbedrijf HGM opgericht en een aantal jaren geleid. Daarvoor was hij werkzaam bij het zeer ervaren agronomisch advies en onderzoeksinstituut het STRI uit het Verenigd Koninkrijk.

Bij BurgGolf lag het accent op de beste kwaliteit voor lage kosten. The International bij Schiphol, de host van de Dutch Open 2019, is door hem gebouwd en onderhouden. Daar lag het accent op goede en snelle greens en andere speelkwaliteiten die het hele jaar moesten presteren.

Ouwerkerk gaat uit van de behoeften van het gras en de grenzen die je daarbij verantwoord kunt opzoeken. Hij gelooft in “meten is weten”. Er zijn meerdere parameters die je moet meten om goede agronomische en financiële beslissingen te kunnen nemen. Door naast de speelkwaliteit een financieel plaatje te leggen kan vaak hogere kwaliteit voor dezelfde of lagere kosten bereikt worden.

De financiële kant van het onderhoud is hem zeer bekend. Hij heeft namens BurgGolf het onderhoudsbedrijf HGM opgericht en de eerste 5 jaar geleid. Daarbij moesten veel beslissingen worden genomen omtrent personeel, machines, materialen tot en met het opstellen van de bemesting schema’s en de bewerkingen op de gehele baan.

Hij heeft al vanaf de vorige eeuw in grassen gewerkt en heeft namens de KNVB alle stadions in Nederland bezocht en advies uitgebracht onder andere over de installaties van veldverwarming. Hij heeft in voorbereidingscommissies gezeten voor de grasmatten van de Amsterdam Arena, de Grolsch Veste (FC Twente) het Gelredome en het Fortuna Sittard stadion.

Interesse?

Neem contact op met ons!

© 2021 NCDG Coöperatief golfbaanonderhoud | ontwerp en realisatie Studio Coppis