Coöperatie

Een coöperatie is een Britse uitvinding uit de 18e eeuw. Dit sloeg gelijk aan door de vele, vooral financiële, voordelen die ontstaan uit een samenwerking. In Nederland hebben de coöperaties vooral in de agrarische sector grote bedrijven voortgebracht zoals bv Campina, de bloemenveiling Aalsmeer en de Rabobank. De laatste jaren zijn er veel coöperaties  in de energie- en in de zorgsector ontstaan.

Waarom een coöperatie?

Bij coöperatieve ondernemingen zijn de leden-eigenaren tevens de voornaamste zakenpartners van de coöperatie en zijn zij daardoor nauw betrokken bij de strategie. De coöperatie mag aan haar leden een winstuitkering doen toekomen zonder dat daar eerst vennootschapsbelasting over betaald wordt.
De golfbaan krijgt als lid van de coöperatie haar onderhoud op de door haar gewenste manier geregeld en heeft er geen rompslomp mee. Doordat de golfbaan zelf deel van het onderhoudsbedrijf is blijft er grip op het onderhoud.

Voordelen van een coöperatie

De coöperatie heeft de voordelen van de macht van getallen, inkopen van machines, zand en bemesting is goedkoper bij grotere hoeveelheden. Daarnaast is het kennisniveau van de arbeidsregels, milieuregels, agronomie etc,  sterk aanwezig waardoor aan het wettelijk deel wordt voldaan.
De coöperatie kan door de macht van de getallen veel goedkoper werken dan een golfbaan zelf zijn onderhoud uit kan voeren. Doordat de golfbaan lid is van de coöperatie heeft zij veel grip op de output van de greenkeeping. De golfbaanleden raken alle rompslomp omtrent de administratie (facturen, salarisbetalingen, etc.) kwijt waardoor de golfbaan een slankere organisatie wordt. Het onderhoud van een golfbaan vereist specifieke agronomische, organisatorische en financiële specialisme. Dat is niet haalbaar binnen een enkele golfclub maar wel binnen een coöperatie die hiertoe is opgezet.

Servicegericht

Eén van de doelen van de coöperatie is de behoeften, wensen en verwachtingen van leden vertalen naar succesvolle producten, diensten en dienstverlening. Ons belangrijkste product is het succesvol onderhouden van golfbanen en het voordelig inkopen van materialen en diensten waar de leden hun voordeel bij hebben.
Als coöperatie hebben wij volledige focus op onze leden en is ons doel een succesvolle samenwerking waarbij alle leden profiteren van de voordelen. De kracht zit hem in de samenwerking tussen de leden en de coöperatie. Wij zijn hierin volledig transparant wat betreft de arbeidsuren en gebruikte materialen.
Het onderhouden van de golfbaan is van verschillende factoren afhankelijk. Met name het weer heeft op dit natuurlijk proces veel invloed. Dat betekent dat er samen gekeken moet worden naar het onderhoud en de ruimte er moet zijn om werkzaamheden naar voren te schuiven of later in te plannen. We doen het samen en op basis van meetgegevens. Daarom zorgen wij er ook voor dat u deze gegevens iedere twee weken ontvangt en we samen de planning rond maken voor de komende periode. Als je de golfbaan goed wilt onderhouden is een jaarlijkse planning bij een natuurproduct een leidraad maar niet per se de juiste werkwijze. Het onderhoud moet gebeuren wanneer het nodig is, niet omdat het op de planning staat.
Uw behoeften, wensen en verwachtingen zullen in de opstartfase doorslaggevend zijn hoe u wilt dat dat golfbaan er uitziet. En deze behoeften, wensen en verwachting zullen wij minimaal 4 keer per jaar met u bespreken. Veel zaken die u wenst gebeuren namelijk ook onder de grasmat en zult u en uw gasten niet direct zicht op hebben. Toch is het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent, u wilt immers de grip op het onderhoud niet verliezen.

Het verschil

Met servicegerichtheid willen wij ons onderscheiden in de markt. Het lijkt heel vanzelfsprekend en toch merken wij dat het eerder een uitzondering is dan de regel. In een coöperatie zit de kracht in de samenwerking. Wij streven naar tevreden leden met als resultaat een lange, gezonde zakelijke relatie. En als u tevreden bent dan zult u dat tegen uw collega baaneigenaren vertellen en zal de coöperatie groeien. En juist daar profiteren alle leden weer van!
Natuurlijk moet het onderhoud efficiënt verlopen waardoor u de kwaliteit kunt behouden met financieel voordeel. Maar dat is niet het enige waarmee de coöperatie het verschil maakt. Wij willen verwachtingen overtreffen en altijd weten waar het lid behoefte aan heeft, dat is ook wat ons onderscheidt.
Uiteindelijk vinden wij het ook gewoon leuker om voor tevreden leden te werken!

Interesse?

Neem contact op met ons!

© 2021 NCDG Coöperatief golfbaanonderhoud | ontwerp en realisatie Studio Coppis